Art Walk Street Festival AWS

23.09-24.09.2017
Piata Revolutiei, Bucuresti
Acest eveniment a fost organizat in colaborare cu Asociatia Montage, care a sustinut manifestarea si in calitate de sponsor. In festival am fost prezenti cu doua evenimente.
banner fb art street festival 2017
h.e.art – humans embodying art, un proiect initiat de Valentina de Piante Niculae si sustinut de Montage, Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”, Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”, CNDB, centrul Gofted Education, IsFel, Istituto Formazione Feldenkrais – Della Pergola si Tandem. Evenimentul s-a desfasurat timp de 2 ore in ambele zi ale festivalului si a incorporat experienta anterioara obtinuta in proiectul H.E.ART, fiind o continuare a acestuia si o dezvoltare in spatiul public. H.E.ART la AWS a fost coordonat de  Valentina de Piante-Niculae.
Nasterea plina de neprevazut a omului umbrela 
Experiment creativ dadaist
 
“Omul-umbrela exista deja in Bucuresti. El este tipul care trece pe langa tine absent, tipa care iti zambeste fals, omul pe care crezi ca il cunosti dar care ascunde sub aparenta banalitate a cotidianului o personalitate bine conturata, mereu in schimbare, influentata de factorii din jur. Omul umbrela se naste cu ajutorul locuitorilor orasului.
Doua artiste, Anca Maria Ciofirla/Van Ka si Sofia Ovejanu, vor construi membre si organe din care omul-umbrela se va naste neplanificat prin ajutorul locuitorilor binevoitori.”
Proiectul s-a desfășurat sâmbăta, 23 septembrie, timp de 5 ore în care Omul-umbrela s-a născut cu ajutorul locuitorilor orașului si a simplilor trecători. Este un experiment dadaist, un exercitiu bazat pe scrierile lui Urmuz si ale lui Tristan Tzara. Personajele create vor fi expuse in cadrul unui alt eveniment, in cadrul Noptii Albe a Galeriilor, 2017.
4.AWS_SIGLA_07.07.2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *