“FUChS(ilis)- ISMUL, EXPERIMENT SOCIO-CROMATIC DE MUZICA SI MISCARE desenat cum se cuvine de Palnie si Stamate pe uvertura salvarilor lui Ismail si Turnavitu de pe langa Carligatii lui Gayk”

afis 4cu sigle si dataPF“FUChS(ilis)- ISMUL, EXPERIMENT SOCIO-CROMATIC DE MUZICA SI MISCARE desenat cum se cuvine de Palnie si Stamate pe uvertura salvarilor lui Ismail si Turnavitu de pe langa Carligatii lui Gayk” este un spectacol realizat de artistii vizuali Anca Maria Ciofirla, Sofia Ovejan si regizorul Anca Maria Colteanu dupa scrierile lui Urmuz, un experiment socio-cultural in care vor acta deopotriva actori, artisti plastici, muzicieni si spectatori.

Spectacolul creeaza un spatiu liminal, la intersectia diferitelor arte (teatru, pictura, muzica, dans), in care spectatorii sunt captivi, exilati ca afis splashsa creeze, sunt rupti de realitate si obligati sa adopte conduita acestui spatiu al misterelor, lumea lui Urmuz. Ruperea omului modern de realitate, fortarea lui sa devina creator de personaje mecanomorfe, insidios monstruoase, prin care are ocazia sa-si scoata la iveala frustrarile, stresul, oboseala unei lumi supra-computerizata; eliberarea spiritului acestuia sunt scopurile pentru care propunem acest spectacol.

Spectatorul direct implicat va digera regulile dada-ismului, va fi fortat in conventie sa recite in sunete nelexicalizate, sa participe activ la crearea  momentelor in care zgomotul se confunda cu muzica sa danseze pictand. In acest sens, intreg spectacolul va avea structura unui fagure de miere, cu alveole de creatie, in care se fabrica spectacolul pe care spectatorul-creator il devoreaza in timp ce-l creaza.

O asemenea implicare a publicului nu doar ca va dezvalui mecanismele de creatie a actului spectacular dar va scoate la iveala un tip de emotie si reactie de valorificat, un tip de emotie specifica omului modern care are ocazia sa se exprime in acest spatiu fara a tine cont de nici un fel de conventie sau de norme.

FUChS(ilis)- ISMUL, EXPERIMENT SOCIO-CROMATIC DE MUZICA SI MISCARE desenat cum se cuvine de Palnie si Stamate pe uvertura salvarilor lui Ismail si Turnavitu de pe langa Carligatii lui Gayk este un spectacol unic si irepetabil, el are o structura dramaturgica si un concept plastic pe care se bazeaza, dar miza este interactiunea publicului deoarece doar cu suportul acestuia el poate avea loc. Din acest motiv spatiul de desfasurare trebuie sa fie unul suficient de mare, care sa poata fi “compartimentat” pentru diversele workshop-uri ( actorie, pictura, sculptura, muzica, dans).

Tipul de desfasurare il estimam la 6 ore, timp in care spectatorii se schimba, ei pot veni si pleca, mecanismul va functiona mai departe pana cand, in forma finala, reprezentatia va fi articulata.

Intreaga desfasurare va fi filmata si se va folosi o instalatie multimedia in care imaginile se vor reda chiar in timpul desfasurarii actiunii.

Atat muzica cat si elementele de décor si costumele vor fi create de public sub coordonarea artistilor implicati. Pentru ca spectacolul este gandit ca un maraton, cu mai multe parti, fiecare element de costum sau décor, cat si muzica create la fieare reprezentatie, se vor folosi in urmatoarea manifestare si se vor completa. Experimentul este repetabil de 13 ori, a 13 a reprezentatie avand o forma modificata, de parada, nu va mai avea rolul de “a fabrica si interactiona” ci doar de expunere a produsului.

In luna aprilie propunem o prima reprezentare a spectacolului, un teaser dinamic si emotionant a ceea ce va deveni.

Intregul spectacol este bazat pe o dramatizare de Anca Maria Colteanu dupa scrierile lui Urmuz

Programul evenimentului: Sambata/duminica, orele 13.00-21.00


Regia si scenariul sunt semnate de Anca Maria Colteanu

Decorurile si costumele sunt semnate de Anca Maria Ciofirla si Sofia Ovejan.

 

Primul spectacol din seria de 13 este prezentat in cadrul manifestarii: Weekend-ul Galeriilor 2016

Paginile de net

https://www.facebook.com/FUCHSISMUL/?notif_t=page_invite_accepted&notif_id=1460674174782572

Pagina evenimentului din ziua de 23.04.2016

https://www.facebook.com/events/1735432290003082/

Pagina evenimentului din ziua de 24.04.2016

https://www.facebook.com/events/996566947101110/

Pagina evenimentului din Weekend-ul Galeriilor 2016

http://weekendulgaleriilor.ro/2016/index.php?page=gallery&id=84

https://www.facebook.com/events/1735432290003082/

 

 

PARTENERI

WEG3_LOGO_PIC-01 Sigla_BMB sigla primpln(1) bounty name fara fundal 12232816_919119831500371_3519684408244235338_o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *