Interviu Daniel Divrician

Interviu Rusiecki – Divrician

1. Cum se explica aceasta noua deschidere a galeriei
care nu se adreseaza strict artelor vizuale?

Teatrul se sustine  prin vizual in aceeasi masura in care se sustine prin cuvant. Artele nu sunt entitati izolate, nu se pot disocia desavarsit, impreuna sunt un dumnezeu asemenea intregului Trinitatii intr-un Dumnezeu unic. Imagineaza-ti un buchet de flori de camp si ai un raspuns.

2. Ce isi propune Teatrul Montage? De ce un nou teatru
in Bucuresti?

Pentru ca piata de arta romaneasca nu este inca la stadiul de saturatie in ceea ce priveste arta contemporana de calitate,  iar institutiile de stat si chiar cele particulare nu au un program angajat in promovarea tinerelor valori. Acestea sunt totodada si motivele pentru care am dedicat spatiul galeriei Montage tuturor tipurilor de discurs.

3. Ce fel de spectacole va avea in repertoriu? Exista o directie coerenta pe care o urmariti?

De cele mai multe ori ideile tinerilor sunt intimpinate cu raceala sau circumspectie, de multe ori proiectele lor  sunt tratate cu superficialitate si evaluate eronat. Galeria Montage va fi gazda acestor tineri care au ceva de spus.

4. Carui tip de public i se adreseaza?

Publicul ce are deschiderea sa inteleaga sau sa sustina efortul unor astfel de tineri regizori si actori, dar nu neaparat numai  tineri, este publicul pe care ni-l dorim si -l asteptam la galerie.

5. Va ginditi la un public elitist (cel putin din punct de vedere financiar)? Daca da, va veti adapta repertoriul la cerintele unui asemenea public?

Da, ne gandim la un public elitist dar nicidecum din punct de vedere financiar, elitist in sensul de a fi deschis la un astfel de demers, deschidere care consider ca te situeaza deja deasupra oricaror preconceptii asupra calitatii unui spectacol de teatru si esti dispus sa accepti experimentul, originalul, uneori chiar si esecul.

6. De ce ati inceput Teatrul Montage cu “Valmont”?

Ideea acestui spectacol s-a construit in galerie, a fost  sugerata de acest spatiu, si pentru acest spatiu. Conceptul regizoral a fost influentat de acest spatiu si traieste prin acest spatiu, iata doar cateva dintre motivele acestei alegeri, cred eu foarte inspirate.

Multumesc frumos,
Cristina

Cristina Rusiecki