VIZUAL NAG9_portret-01   Noaptea Alba a Galeriilor la Montage

Simbolizând un Carusel al copilariei , la limita între culoare, mişcare, lumini şi muzică, expoziţia este şi un carusel al obiectelor în mişcare. Parcursul expoziţional vorbeşte atât de universul ludicului, de reveriile zborului, cât şi de ideea unui spaţiu circular în care emoţiile provocate de întâlnirea cu artefacte diverse şi complexe în acelaşi timp dă naştere la dezbateri pe tema heterogenităţii artei contemporane. citeste mai mult


Valmont atrage in mrejele Galeriei Montage
O vila alba de secol XIX, o curte mica cu un gard din lemn, decor interbelic, lucrari de arta, vitralii, si multa initiativa, ar putea fi cateva descriptii destul de apropiate identificarii galeriei Montage, de pe Calea Calarasi nr. 94. Unde se joaca Valmont.
__________________________________________________________________________

Asasinarea unei curve – Valmont
Una din recentele aparitii în spatiul spectacular al capitalei este Teatrul Montage, rasarit într-o galerie de arta. Montage este de fapt un teatru de camera în care încap 25-30 de spectatori, unde proximitatea lucrarilor de arta da aerul unul salon cultural exclusivist, iar intimitatea actorilor cu spectatorul schimba din start pozitia spectatorului, din martor în participant.
__________________________________________________________________________

Bucurestiul are un nou teatru 
Teatrul Montage s-a lansat duminica trecuta cu Valmont, pe un scenariu original al regizorului Marcel Sop. Acesta a plecat de la celebrul roman epistolar al lui Pierre Choderlos de Laclos, Legături primejdioase, si de la piesa inspirata de el lui Heiner Muller, Quartet, care reduce toata pasta romanesca la cele doua personaje principale, Valmont si Marchiza de Merteuil. Un ritual al intimitatii propune Marcel Sop în Valmont, asa ca patrunderea în secret a publicului reclama reguli stricte.
__________________________________________________________________________

Arta si teatru cu card de membru 
Un imobil de secol XIX. BucureÅŸtiul vechi, pe calea Calarasilor. Decor interbelic, încaperi cu alura de salon: culori vii, spatiu amenajat cu dichis, lumina difuza. Lucrari de arta si multe vitralii domina interiorul. Un spatiu boem s-ar putea spune … “Care-i spilu’?”, se-aude din camera alaturata. Apoi o cearta aprinsa. Nu, n-am gresit adresa. Sunt repetitii: din luna mai la Galeria Montage se pun în scena piese de teatru.
__________________________________________________________________________

Cultural alternative at “Montage Gallery”
BUCHAREST – During the weekend, in a refined atmosphere, the “Montage Gallery” of Bucharest played host to the first violin and piano concert of the “Montage Concerts” series.
__________________________________________________________________________

Rafinement and elegance at “Montage Gallery”
BUCHAREST – A new art gallery, named “Montage”  was open in Bucharest, on Calarasi Avenue no.94. The gallery which has artist Daniel Divrician as a mentor, intends to bring refinement in the Romanian contemporary arts, unfortunately affected by mediocrity

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *