Harta mea

Publicat de

în categoria

Harta mea. Istoria ascunsa din drumul catre scoala este un proiect participativ, educativ si cultural prin care 120 de adolescenți de la 2 scoli din Sectorul 3 (re)descoperă şi (re)interpretează istoria și cultura locurilor în care învață sau locuiesc și pe care le traversează zilnic in drum spre școală. Practic, drumul lor către scoala este unul initiatic, cu locuri incarcate de semnificații istorice și povesti. Materialul documentat colectat de tineri va fi transpus, impreuna cu ei, intr-o carte-obiect cu harta lor personala sau/si intr-o serie de filmulețe care vor fi apoi editate si montate intr-un film de prezentare al sectorului 3, văzut prin ochii copiilor.

Proiectul are inca o componenta educativa, prin care elevii vor fi initiati in montajul de film, istoria filmului, cadre si moduri de realizare ale acestuia, precum si despre realizarea de carte, de la alegerea hartiei la pregatirea pentru tipar. Aceste ateliere completează o documentare prealabilă și aducând un plus de cunoaștere tinerilor participanți. Profesori și elevi, mici și mari își redescoperă spațiul în care trăiesc sau învață.

Acest materal este realizat în cadrul proiectului Harta mea. Istoria ascunsă din drumul către școală, finantat din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 3, contract de finantare nr. 128371 din data 08.06.2022.