Miresele Prințului Șarmant

Publicat de

în categoria

Proiect interdisciplinar al Asociației Montage, care își propune integrarea într-un spectacol a unui un mix de senzații vizuale și auditive, prin costume și design de scenă, coregrafie, muzică și dramaturgie.

Miresele Prințului Șarmant sunt mai mult decât un spectacol. Coregrafia, sound design-ul, costumele și scenografia și-au dat mâna pentru a crea un performing unic, pornind de la poemul dramatic în 3 acte “Trandafirii roșii” al lui Zaharia Bârsan.

Coregrafa Beatrice Maria Tudor, alături de creatorul de costume Valentin Teodorescu, sound designer-ul Sarah Mitrofan și scenografa Sofia Ovejan au imaginat o continuare a poemului într-un alt registru – în care Zefir se transformă într-un prinț șarmant, iar trandafirii pe care el îi aducea prințesei pentru a o salva se transformă în tinere mirese.

Rezultatul este o fuziune a artelor vizuale și artelor spectacolului, care a dat naștere acestui gen interdisciplinar numit performing de costum.

La Sala Brâncuși din Palatul Parlamentului a avut loc între 7 și 30 octombrie expoziția proiectului- performance și instalație scenografică în același timp.

Proiectul este completat de o serie de ateliere creative realizate cu ajutorul elevilor și profesorilor de la mai multe școli și licee din sectorul 5, precum Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Școala nr. 146. Atelierele de coregrafie/ mișcare scenică, cel de actorie și cel de scenografie/ ilustrație au fost realizate în colaborare cu actrița Adelaida Zamfira și coregrafa Valentina de Piante.

În cadrul proiectului este publicat un catalog ce documentează întreaga acțiune, catalog distribuit către toate instituțiile interesate cât și către publicul larg.

Coregrafie: Beatrice Maria Tudor
Costume: Valentin Teodorescu
Scenografie: Sofia Ovejan
Performeri: Anastasia Grigore, Maria Luiza Dimulescu, Teodora Tudose, Sofia Sitaru Onofrei, Antonia Itineanț, Iuliana Danciu, Octavian Voina
Muzică/Sound design: Sarah Mitrofan
Grafică: Gabriela Comoli

Coordonator proiect: Anca Maria Ciofîrlă

Acest material este publicat în cadrul proiectului , derulat de către Asociația Montage, cu sprijinul financiar al Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”, prin programul de finanţare nerambursabilă în anul 2020.