In.Fuzion#1

Publicat de

în categoria

12 artisti vizuali și 12 scriitori

In.Fuzion#1 este un proiect mixt, un tandem intre 12 artisti vizuali si 12 scriitori, un joc de echipa in care doi cate doi isi vor pasa semne grafice si tuse pana ce va iesi “Ispita”, o carte-experiment ce va cuprinde toata aceasta fuziune. Imagini si litere, hartia va fi suportul unor exprimari pe cat de variate pe atat de neasteptate, “ispita” este jocul in sine, schimbul de roluri in care fiecare propune si raspunde provocarilor.

Doi cate doi, participantii interactioneaza propunandu-si reciproc texte si imagini, asteptant surpriza si pregatind un raspuns. Este un joc al hazardului, este arta si comunicare, este o infuzie.

Matei Visniec

Poet și dramaturg. A studiat istoria și filozofia la Universitatea din București și a fost membru fondator al Cenaclului de Luni. A debutat în revista Luceafărul în 1972 şi apoi în volum în 1980. Teatru: „Mansardă la Paris cu vedere spre moarte”; „Păianjenul în rană”; „Groapa din tavan”; „Omul pubelă & Femeia ca un câmp de luptă”; „Occident Express & Despre senzaţia de elasti citate când păşim peste cadavre”; „Maşinăria Cehov & Despre fragili tatea pescăruşilor împăiaţi”; Poezi: „La masă cu Marx”; Roman: „Cafeneaua Pas-Parol”, „Sindromul de panică în Oraşul Luminilor”

Ioana Pârvulescu

Prozatoare, eseistă, traducătoare și profesor universitar la Facultatea de Litere din Bucureşti, unde predă literatură română modernă. A fost redactor la România literară și coordonatorul colecției „Cartea de pe noptieră“ la Editura Humanitas. După o serie de volume de istorie literară și eseuri despre secolul XIX românesc și la Belle Epoque, a publicat romanele „Viaţa începe vineri” și „Viitorul începe luni”. A tradus din Angelus Silesius, Maurice Nadeau, Rainer Maria Rilke, Milan Kundera. A coordonat, între altele, antologiile „De ce te iubesc. Paradoxurile iubirii în poezia lumii”  și „Intelectuali la cratiţă. Amintiri culinare şi 50 de reţete”.

Nora Iuga

Poetă, romancieră și traducătoare din germană și suedeză. A debutat cu volumul de poezie Vina nu e a mea, în 1968. A publicat peste 20 de volume de poezie și proză și este prezentă cu texte în antologii de poezie românească. A obținut numeroase premii importante, românești și internaționale, între care amintim: Premiul Uniunii Scriitorilor, Premiul pentru Opera Omnia al revistei Observator cultural, Premiul Friedrich-Gundolf, oferit de Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung, Ordinul Național „Pentru Merit”, în grad de Comandor.

Marian Malaicu-Hondrari

Poet, prozator și traducător român. A debutat în anul 2004 cu volumul de poeme „Zborul femeii pe deasupra bărbatului” pentru care obține Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Cluj. Cărţi scrise: „Zborul femeii pe deasupra bărbatului“, „Apropierea“, „La două zile distanţă“, „Lunetistul“, „Cinco poemas“,  „Războiul mondial al fumătorilor“.  A scris, în colaborare cu regizorul Tudor Giurgiu, scenariul după romanul „Apropierea“. Scenariul a câştigat în 2014 locul doi la concursul de scenarii organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Valeriu Mircea Pop

Un artist polivalent: muzician, scriitor, bijutier. Absolvent al Facultății de Psihologie (Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj), a obținut apoi un doctorat în psihologia artei (2004) la Universitatea din Bucureşti. A publicat volumele de poezie „Furnicile și oglinda”, „Războiul  cu ciorapi de piele”, „Ultimele pătrate de frig”, „Camera de subsol”, „Bijutierul şi alte poeme care nu există”, „Cercul de camfor”, „Dar tălpile tale unde sunt ?”. A obținut Premiul Asociaţiei  Scriitorilor din Bucureşti pentru volumele „Ultimele pătrate de frig” și „Camera de subsol” și Premiul special pentru poezie al Uniunii Scriitorilor, filiala București, în 2013.